Välkommen till Seniorsektionen

Seniorgolfen, eller VIP:arna, är ett gäng 60-plussare, som samlas varje torsdag året om. VIP står för Vi pensionärer. Syftet är att spela golf tillsammans, tävla i olika former och umgås.

Under sommarsäsongen startar tävlingarna 8.00 på Ekhagen. Du anmäler dig två dagar före, senast 16.00, på Min golf (www.golf.se). Där kryssar du i om du ska gå 9 eller 18 hål och om du önskar golfbil. Kvällen före tävling får du din starttid via mail och även på Min golf.  Vid startkuren betalar du startavgiften och får ditt scorekort. Prisutdelning sker direkt efter tävlingen på golfrestaurangen.

På hemsidan här, kan du hitta en länk till vårt tävlingsprogram.

Under vinterhalvåret träffas vi på torsdagar ute på Welux i Golf- och Padelhallen 8.30. Tävlingen kan variera, men oftast puttar vi 18 hål, chippar i korgar samt spelar något hål i simulatorerna. Vi fikar, umgås och avslutar med prisutdelning och ibland med en regelgenomgång av vår klubbdomare.

Om du har några frågor kan du kontakta någon i sektionen för information

Välkommen!

4 april, 2024

Seniorerna har inlett sommarsäsongen med ett välbesökt möte i Golfrestaurangen. 65 personer kom för att umgås, fika och informeras.

Som inledning tipsade Therese Johansson från TR om lämplig uppmjukning inför golfrundorna samt bra styrketräning för att undvika skador. Hon fick oss alla att pröva på rörelserna så gott det gick.

I samband med fikat, sponsrat av Peter Billberg, berättade greenkeeper Lasse Delbohm om banan och kommande satsningar. Vi kommer i år att träffa på två robotgräsklippare ute på banan. Lasse lovade att de inte tuggar i sig bollar, vilket känns tryggt.

Därefter följde en summering av vintersäsongen. Vi har haft 17 tävlingar med i snitt 33 deltagare varje gång. Vinsterna har accumulerats som presentkort i shopen, och det genomfördes en prisutdelning till de lyckliga vinnarna.

Slutligen informerades om det viktigaste, sommarsäsongens spelprogram. Det innehåller 20 tävlingar, varav tre är på andra banor. All övrig information finns på tävlingsprogrammet i PDF-fil här på hemsidan. Inför resorna kommer separat info att skickas ut. Spelavgiften är även i år 40 kronor.

Nu ser vi fram emot en trevlig spelsäsong, att snön smälter och banan torkar upp igen!

Välkomna!

11 september, 2023

Seniorerna har spelat sin årliga tävling på Loftahammars golfbana i ett härligt sensommarväder. I år med kanonstart redan klockan nio på morgonen. Vi hälsade två nya medlemmar välkomna till VIP-arna, Conny Morin och Lillemor Olsson. 43 spelare tävlade en singel poängbogey två varv runt niohålsbanan och många tyckte nog att det var väl blött i den saftiga semiruffen ibland. Det torkade snart upp och blev mer lättspelat.

Efter tävlingen serverades vi en fantastiskt god buffé med diverse rätter och en smaskig kaka till kaffet. Restaurangen hade öppnat enbart för oss från Västervik denna dag.

Prisutdelning: Gittan och Tore har inrättat ett vandringspris speciellt för Loftahammarstävlingen, ett scratchpris, som gick till Leif Nilsson för det fina resultatet 83 slag brutto.

Närmast hål på hål 6 vanns av Inger Hedlund, 0,75m och Leif Larsson, 1,26m.

I singeltävlingen delades fyra priser ut i varje klass. De glada vinnarna var:

Herrar

Bengt Flink, 34 poäng

Leif Larsson, 33

Leif Nilsson, 32

Leif Schenell, 31

Damer

Iréne Essenholm, 35 poäng

Kerstin Holm, 31

Marita Ekholm, 29

Agneta Svensson, 28

Närvaropriserna lottades ut till Lillemor Olsson och Ove Öhrling.

Alla verkade trivas och vara nöjda med dagen och Patrik, ansvarig på banan, lovade kanonstart även nästa år. Vi tackar för en härlig dag!

21 juni, 2023

Seniorerna har spelat den sista tävlingen inför sommaruppehållet med 47 deltagare. Det var en singel slaggolf. Det tävlades även om scratchpris, ett i damklassen och ett i herrklassen. Då har våra deltagare med lågt hcp möjlighet att visa sin klass i spelet. Herrklassen vanns av Leif Nilsson med 82 slag brutto och damklassen togs hem av Marita Ekholm med 94 slag brutto. I hcp-tävlingen delades fyra priser ut i varje klass:

1  Katarina Ringholt, 66 slag

2  Tina Pettersson, 67

3  Marika Grehn, 69

4  Monica M Nilsson, 70

1  Tommy Westberg, 70 slag

2  Börje Nordström, 71

3  Ingvar Berglind, 71

4  Cai Pettersson, 72

Seniorsektionen tackade alla tävlingsledare samt GIT-ansvariga för ett fantastiskt bra jobb under säsongen och önskade alla välkomna tillbaka till höstens tävlingar med start 27 juli, veckan före Golfveckan.

Vi önskar alla en skön sommar med mycket golf!

Tävlingsansvarig

gittan.kallmark@gmail.com