Välkommen till Seniorsektionen

Seniorgolfen, eller VIP:arna, är ett gäng 60-plussare, som samlas varje torsdag året om. VIP står för Vi pensionärer. Syftet är att spela golf tillsammans, tävla i olika former och umgås.

Under sommarsäsongen startar tävlingarna 8.00 på Ekhagen. Du anmäler dig två dagar före, senast 16.00, på Min golf (www.golf.se). Där kryssar du i om du ska gå 9 eller 18 hål och om du önskar golfbil. Kvällen före tävling får du din starttid via mail och även på Min golf.  Vid startkuren betalar du startavgiften och får ditt scorekort. Prisutdelning sker direkt efter tävlingen på golfrestaurangen.

På hemsidan här, kan du hitta en länk till vårt tävlingsprogram.

Under vinterhalvåret träffas vi på torsdagar ute på Welux i Golf- och Padelhallen 8.30. Tävlingen kan variera, men oftast puttar vi 18 hål, chippar i korgar samt spelar något hål i simulatorerna. Vi fikar, umgås och avslutar med prisutdelning och ibland med en regelgenomgång av vår klubbdomare.

Om du har några frågor kan du kontakta någon i sektionen för information

Välkommen!

13 oktober, 2022

Torsdagen den 6 oktober avslutade seniorerna sin sommarsäsong med en lagtävling, en 4-mannascramble. Trots den hårda vinden blev resultaten mycket fina. Bäst lyckades:

1  Ann-Christin Johansson, Gerd Wiberg och Göran Nilsson, 57,3

2  Monica E Nilsson, Ingvar Berglind, Anders Helderud och Jan Anderssson, 57,9

3  Marika Grehn, Margareta Schenell, Rolf Burman och Conny Palm, 58,5

4  Marina Karlberg, Katarina Ringholt, Mats Petersen och Hans Holm, 58,6

5  Ann-Christin Frisén, Lars-Åke Nordh, Leif Nilsson och Ove Öhrling, 58,8

I samband med prisutdelningen delades ett stipendium ut till vår lokale domare Leif Nilsson av ordförande Per Allerth. Leif Nilsson var nominerad av Seniorsektionen för sin betydande funktion för klubbens verksamhet under många år på olika poster.

Som avslutning förrättades prisutdelning för hela säsongen, där seniorerna haft 774 starter på tävlingarna.

Vandringspriset till KEAs minne gick till Agneta Svensson, som får sitt namn på minnestavlan. Hon blev även säsongens bästa dam. Bästa herre blev Ingvar Berglind.

Närvaron på tävlingarna premierades också. Flitigast har Gerd Wiberg varit med 19 av 20 starter.

Seniorsektionen tackar alla deltagare för en trevlig säsong!

Vi vill speciellt tacka alla tävlingsledare och GIT-ansvariga för väl utfört arbete. Utan er blir det inga tävlingar. Stort tack!

Nu ser vi fram emot inomhusgolfen under vintern i väntan på nästa säsong utomhus på vår fina bana! Seniorsektionen

26 augusti, 2022

Torsdagen den 18 augusti reste seniorerna på utflykt till Oskarshamns GK, Skorpetorp. Där mötte oss härligt väder och en som vanligt fin och vacker bana.

46 spelare startade i en singel poängbogey, jämnt fördelat mellan herrar och damer. Efter spel serverades en sen lunch och därefter följde prisutdelning. Många hade samlat ihop otroligt många poäng!

Damklassen vanns av Agneta Svensson med 45 poäng.

Herrklassen vanns av Sture Johansson med 42 poäng.

Det ingick också en tävling om närmast hål på hål tre. Där kom Ann-Chatrin Johansson närmast på 2,0 m och Tomas Hedlund tog hem herrklassen med några cm längre. Därefter åkte vi nöjda hemåt i bussen, sponsrad av Peter och väl körd av Magnus. Tack till dem och tack också till tävlingsledarna Leif och Monica Nilsson!

20 juni, 2022

Den 18 juni hade seniorerna avslutning inför sommaruppehållet med tävling och korvgrillning i härligt sommarväder med ett 40-tal deltagare.

Tävlingen var en singel slaggolf, som vanligt i två klasser. De som lyckades bäst var:

Inger Hedlund, 68 slag

Monica E Nilsson, 68

Mari Nordh, 69

Siw Jansson, 75

Leif Nilsson, 70 slag

Conny M Palm, 70

Bengt Flink, 72

Leif-Åke Andersson, 72

Det delades också ut scratchpris för bästa bruttoscore till Mari Nordh, 91 slag och Leif Nilsson, 77 slag.

Vid samlingen bjöd grillmästare Berndt på härlig Bamsekorv, kaffe och kaka.

Nu väntar sommarlov med många golfrundor och vi startar igen den 28 juli.

Trevlig sommar önskar

Sammankallande