Välkommen till damsektionen!

Damsektionens målsättning är att skapa en trivsam, social gemenskap för damerna i Västerviks Golfklubb. Vi vill sprida information om våra aktiviteter och därmed öka intresset hos damerna att delta i tisdagsgolfen och andra aktiviteter som riktar sig till damerna.

Vi hälsar alla nya och gamla damer välkomna till vår gemenskap, läs mer om aktuella aktiviteter längre ner på sidan.

21 september, 2022

Här är damerna som spelade till sig en finalplats till SmGFs tävling på Eksjö GK.
Tyvärr blev det ingen vinst men de kämpade väl.

Foto: Susanne Lindholm, Agneta Svensson, Sanna Larsen och Britt-Marie Forsling

4 augusti, 2022

Stora Damdagen genomfördes under en fantastiskt sommardag på en riktigt fin bana, trots torka. Otroligt fina resultat där flertaget damer spelade långt under sitt handikapp.
Totalt 50 damer kom till start i tre klasser.

A-klassen (Sl)
1 Gunilla Andersson, 64 slag
2 Christina Olsson, 64 slag
3 Katarina Dahl, 65 slag
4 Mari Nordh, 66 slag
5 Helen B Palmqvist, 67 slag

B-klassen (Sg)
1 Tina Ekström, 61 slag (Villa Baro GK)
2 Eva Lundgren, 62 slag
3 Susanne Hammarstedt, 67 slag
4 Agneta Svensson, 67 slag
5 Christina Dahlström, 67 slag

C-klassen (Pb)
1 Christina Larsson, 51 poäng
2 Ann-Christine Hjalmarson, 48 poäng
3 Marianne Werke, 48 poäng
4 Majje Weimer Lind, 47 poäng
5 Irene Essenholm, 46 poäng

Närmast hål

(C) Christina Larsson 12,58 (A) Mari Nordh 7,19 och (B) Carina Sandberg-Höglund 5,81 (Villa Boro GK)

Utmaning på hål 5, sponsrad av Ostkustens Fritidscentrum.
Pris: presentkort i Shopen
A och B: Par eller bättre
C: 3 poäng eller bättre
21 damer klarade utmaningen

Här kommer flera bilder från dagen

7 juli, 2022

Inbjudan till Stora Damdagen på Västerviks Golfklubb

Tisdagen den 2 augusti 2022

Kanonstart kl 09:00

Spelform:   A-klass – slagtävling

B-klass – slaggolf

C-klass – poängbogey

Samling och information vid Starters Box kl 08:30

Avgift:         260 kronor, inkluderar startavgift, lunch och
Betalas vid Starters Box – Swish eller kontant

Greenfee:  300 kr. Betalas i shopen

Anmälan:   www.golf.se, Min Golf.
Senast lördagen den 30 juli kl 16.00.

Lunchen serveras direkt efter tävlingen, ca kl 14.00, följt av prisutdelning.

Välkomna!

Västerviks Golfklubb

Information om vår verksamhet

Tisdagsgolf

Varje tisdag spelar damerna golf, starttiden är kl 16.30, vissa tävlingar kan vi ha annan starttid, vilket i så fall framgår av tävlingsprogrammet.

Anmälan

Du anmäler dig på Min Golf. Där kan du även anmäla önskemål om tidig/sen start, samt om du vill ha fika/bröd efteråt (10 kr). Lottningen genomförs av GIT-ansvariga, efter kl 16.00 på måndagen. Din tid du och dina medspelare ska starta kommer du att få via mail. (Får du inget mail, kolla även din skräppost).

Startavgiften är 50kr/spel, 5-kort 200 kr, 10-kort 350 kr. OBS! Priset inkluderar även Eclectic-spel över säsongen.
Du betalar innan start, till tävlingsledarna som sitter i damrummet, kontant eller med Swish.

Första start är vanligtvis kl 16.30 på tisdagarna. Vi har samlingar efter spel på 9 och 12 hål. Samling i Röda stugan, medan vi väntar in samtliga tävlande. Där finns det fika och smörgås till självkostnadspris. Vi tar upp olika regelfrågor som vi diskuterar och får svar på. Vid spel över 18 hål samlar vi ihop resultaten och har prisutdelning sker den 31/5 respektive 21/6.

Eclectic

Från och med 2022 provar vi med att alla deltar i tävlingen. Tävlingen sker, som en tävling i tävlingen, under 11 tisdagstävlingar, se tävlingsprogrammet. Tävlingsledare Inger Hedlund.

Tisdagsgolf utom tävlan

Vi ser gärna fler damer som är med oss på tisdagarna. Är Du inte intresserad av att tävla men vill vara med i ett socialt sammanhang, finns det möjlighet att vara med på tisdagarna. Kontakta de tävlingsledare som ansvarar för veckans tävling (se tävlingsprogrammet) så får du den information du behöver för att närvara på tisdagarna.

Matchspel

Anmälan till matchspel sker under tidig vår. Anmälningslista anslås i damrummet! Matchspel är öppet för alla damer och spelas över säsongen. Avgift: 80 kr, Swisha till tävlingsledaren Gerd Wiberg.

Måndagsspel

Sällskapsspel för damerna från måndagen den 4/4.
Manuell bokningslista finns i damrummet, anmälan senast kl 14.00 på söndagen innan speldag.

PUB-kväll

Torsdagen den 24 mars kl 18:00, se separat inbjudan.

Vårträff

Söndagen den 24 april kl 17:00, inbjudan kommer.

Smålandspokalen

Kvalspel tisdagen den 31 maj.

Smålands damtour

Damsektionen vill uppmärksamma Smålands Damtour. Tre spelomgångar; Ölands GK 15/5, Emmaboda GK 5/6 och Oskarshamns GK 7/8. Final i Växjö den 11/9.

Stora Damdagen

Spelas tisdagen den 2/8. Kanonstart i tre klasser.

Sommarens golfresa

I år hoppas vi att pandemin inte kan stoppa oss från att åka och spela golf på en annan bana. Vi återkommer med datum.

Eventuellt återkommer vi med mer aktiviteter Väl mött! Damsektionen

brittmarief@icloud.com