Juniorsektionen

Juniorsektionen

Välkommen till juniorsektionen

Juniorsektionen (JS) driver all verksamhet som riktar sig mot klubbens juniorer. JS ansvarar för träning, tävling och läger. JS jobbar även för att locka nya juniorer till golfen. JS har också ansvaret för att klubbens juniorer kan delta vid aktiviteter och tävlingar inom distriktet (Smålands Golfförbund). Frågor om klubbens juniorverksamhet kan besvaras av JS:s medlemmar eller av klubbens PRO, se kontaktinformation.

8 juni, 2021

Golftjej Småland ingår i en större satsning som vi gör i hela Sverige under benämningen Golftjej Sverige, Totalt är vi 19 golfdistriktsförbund som deltar. Är du en tjej juniorer mellan 8 – 18 år och medlem i en golfklubb i Småland. Vi har inget handicapkrav, alla som vill vara med får delta.

8 juni, 2021

Farmen Team består av killar och tjejer i distriktet som är 15 år eller yngre. Du är relativ ”ny” i golfen, har kanske ingen att träna med, vill träffa nya golfkompisar från andra klubbar. Två endagarsaktiviteter som består av enkla övningar för putt,chip och det långa spelet. Du har även möjlighet att delta i våra Mini Camp Läger samt delta vid Juniormästerskapen.

Mer info:

5 juni, 2021

Måndag 21/6

10:00 – 16:00 Grupp 1: alla med hcp 36 eller lägre
13:00 – 16:00 Grupp 2: alla övriga

Tisdag 22/6

10:00 – 16:00 Grupp 1
13:00 – 16:00 Grupp 2

Grupp 1 börjar båda dagarna med att spela 9 hål, 10-12:30

Tisdag ca 15:45 bjuder vi på korv och dricka!

Kostnad för Grupp 1 är 250:-/person inklusive lunch båda dagarna

Kostnad för Grupp 2 är 50:-/person, ingen lunch

Anmälan och betalning till Daniel på nr: 070 858 45 86 (Swish, ange barnets namn)

Vi tränar golf och kanske även tar ett dopp vid hål 4!

PS! tag med badkläder och handduk DS!

Daniel och Juniorkommittén

Kommitténs målsättning

• Locka fler juniorer till golfen samt att behålla de som redan börjat
  • Skapa en gemenskap där både yngre och äldre juniorer känner sig välkomna
  • Utbilda juniorerna i såväl spel som säkerhet och vett & etikett
  • Utveckla både en bredd- och en elitverksamhet
  • Golf ska vara roligt

Gruppträning

Idag bedrivs gruppträningar i samarbete med klubbens PRO. Vi har idag sju olika grupper där juniorerna är indelade efter ålder och spelnivå. Vi har förnärvarande ca 50 juniorer i träning. Alla grupper har under säsongen ett träningspass i veckan samt möjlighet att gå på ett öppet pass där man träffas över gruppgränserna.

Läger

JK ordnar ett läger för alla juniorer innan semestern. Med start 2020 ordnades även ett läger i slutet av sommarlovet inriktat mer mot klubbens duktigare juniorer. JK planerar för samma upplägg under 2021. Läger ordnas även av Smålands Golfförbund.

Tävling

JK stöttar juniorer som vill komma ut tävla. Framför allt handlar det om tävlingar inom distriktet som Teen Tour och Teen Cup. I år planeras även för att delta i JSM för klubblag.

Övrigt

JK tar gärna emot tips och idéer på hur vi kan utveckla juniorverksamheten. Vi ser gärna att fler föräldrar hjälper till i arbetet med juniorerna. Tveka inte att ta kontakt med JK om ni har några funderingar.

fredric.nilsson@elfa.com

johan.siljreus@gmail.com