Västerviks golf
Västerviks Golf

Aktuellt

14 september, 2021

En riktigt rolig och utmanande tävlingsform, generöst sponsrad av Centralhotellet. Max 5 klubbor inklusive putter, slagspel singel. Anmäl dig som vanligt i Min Golf.

13 september, 2021


Peter Billberg, Västerviks Golf AB, har beslutat att ansluta golfanläggningen till Svenska
Golfförbundet via ett A1-avtal i stället för golfklubbens nuvarande medlemskap, kategori M1, som
gäller idag. Den här förändringen är planerad att genomföras vid årsskiftet 2021/22 då det
nuvarande avtalet med den ideella föreningen Västerviks Nya Golfklubb (klubbens formella namn)
löper ut.

För att du som medlem ska få information om vad den här förändringen innebär bjuder vi in dig till
ett informationsmöte onsdagen 29 september kl. 18.00. Mötet kommer att vara fysiskt och
genomföras på Magasinet, Gränsö Slott. För att vi ska få en uppfattning om hur mycket fika vi
behöver beställa ber vi dig OSA till vår sekreterare Gunilla på 52nilla@gmail.com senast 22
september.

Mer information i gemensamt brev från Peter Billberg och styrelsen, i länk:

28 augusti, 2021

Söndag den 29 augusti är banan och shopen stängt hela dagen pga att banan är för vattensjuk för att spela på av allt regn som kommit.

28 augusti, 2021

Vipparna hade torsdag den 26 augusti en scrambletävling. Det var 11 lag som tävlade. Trots vädret, regn och rusk varvat med litet uppehåll, så kom samtliga som anmält sig till start. Många sa efteråt att de haft kul tillsammans och samarbetat bra ute på banan. Regnet till trots så blev det många fina resultat. Önskemål om fler scrambletävlingar under säsong framfördes//hälsar seniorkommitten

25 augusti, 2021


Stort intresse så nu är säsongsavslutningen fullbokad!
I år satsar vi på en härlig avslutning med helgtävling inkl gemensam lunch/middag i restaurangen söndagen den 26 september 2021. Första start 08:30, sista start 09:40 (max 28 deltagare). Spelform 18 hål PB, i tävlingen ingår även vandringspriset från Centralhotellet som skulle genomförts under våren. Efteråt samlas vi till en gemensam lunch/middag på restaurangen, ca 14:30, och därefter prisutdelning:

  • Dagens tävling
  • Hotellrundan (vandringspris)
  • Eclectic
  • Årets Birdie

Meny i bilaga nedan. För detta betalar du 100 kr, (subventionerat av damkommittén). Anmälan gör du som vanligt via Min Golf.

16 augusti, 2021

Den 25 augusti distribueras det andra utskicket av årets medlemsundersökning, Players 1st till klubbens medlemmar. Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där över 360 svenska golfklubbar deltar. Players 1st är ett utmärkt verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet ligger till stor del som grund för vårt arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid.

Undersökningen går ut via mail vid två tillfällen per säsong, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. För de klubbar som valt att använda sig av ett (1) utskickstillfälle, är det nu, den 25 augusti som gäller och på dessa klubbar får samtliga medlemmar utskicket samma dag. Första undersökningen för året skickades ut den 23 juni och den andra den 25 augusti. I undersökningen, som skickas till aktiva medlemmar över 18 år, ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, restaurang, ledning och träning.

Ditt svar är viktigt!

Då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill är det viktigt att du som medlem svarar. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag. Tänk på att undersökningen skickas från Players 1st, varför det i vissa fall kan fastna i SPAM-filter.

Hälsar,
Styrelsen

25 augusti, 2021

Ett stort tack till årets juniorsponsorer, som troget och generöst stöttar vår juniorverksamhet så vi kan ha bra och effektiv träning, läger och delta i tävlingar, lokalt och nationellt.

12 augusti, 2021

Tävlingskommittén rapporterar helgens resultat från KM. Det var en hel del bra spel trots ganska tuffa förhållanden med en del vind och ganska ihållande regn under båda dagarna. Åskan höll sig på lite avstånd så tävlingen behövde inte blåsas av.

Banan klarade regnet bra och höll sig i mycket bra skick under hela helgen. Ett stort tack till Banarbetare, shop och restaurangpersonal för en bra helg och golfvecka.

Vinnare

Klubbmästare 2021 Damer, Tilde Skogholt 233 slag

Klubbmästare 2021 Flickor, Tilde Skogholt 233 slag

Klubbmästare 2021 Herrar, Petter Bergsten 222 slag

Klubbmästare 2021 Pojkar, Theo Skogholt 227 slag

Klubbmästare 2021 Handikapp A-klass, Roland Swahn 65 slag

Klubbmästare 2021 Handikapp B-klass, Mats Nyström 68 slag

Klubbmästare 2021 Handikapp C-klass, Victor Viklycke 32 poäng

Klicka här för resultat A-klass

Klicka här för resultat B-klass

Klicka här för resultat C-klass

Klicka här för resultat Damer

Klicka här för resultat Herrar

KM

8 augusti, 2021

Torsdagen den 5 augusti spelades KM scramble på en bana i toppskick och i riktigt finns väder. 

Vinnarna spelade så bra att de tog hem alla klasser. Magnus Nilsson och Jonathan Nilsson vann KM brutto på 58 slag och KM Netto på 57,9 slag vilket också gav seger i scramble tävlingen.

En sak att uppmärksamma är att det gjordes en HIO på hål 14 av Tilde Skogholt i tävlingen, och att hennes lag kom på 3:e plats totalt.

Även nämnvärt att vår greenkeeper Lars Delbohm kom på 4:e plats.

Totalt 66 lag deltog, med första start vid 07:50 och sista boll inne vid 18:40, vilket gjorde det hela till en lång tävlingsdag.

Klicka här för resultat scramble!

Klicka här för resultat scramble scratch!

4 augusti, 2021

Här kommer resultaten från onsdagens KM tävling.

Det var 18 lag anmälda men bara 17 kom till start.

En bana i mycket bra skick och ett riktigt fint svenskt sommarväder.

Klubbmästare Foursome, scratch: Henrik Ankarvall, Petter Bergsten på 76 slag

Se resultat scratch

Klubbmästare Foursome, hcp och även hela foursome tävlingen: Johan Ahlgren, Anneli Ahlgren på 71 slag

Se resultat

4 augusti, 2021

Stora damdagen spelad i härligt väder och bästa förhållanden. 46 damer i tre klasser och ett trettio-tal priser som fördelades lika mellan klasserna. Några resultat och bilder från tävlingen:

Inger Hedlund vann A-klassen (till höger, bild 1)

Åsa Sörensen vann B-klassen (mitten bild 2)

Gerd Wiberg vann C-klassen (bild 3)

Marie Nordh vann närvaropris- övernattning för två på Slottsholmen

Grattis till er och tack till Damkommitten för en väl genomförd tävling! Stort tack till sponsorerna som gör det möjligt!

28 juli, 2021

Nu är det snart Golfvecka och ett fullspäckat tävlingsprogram. Dags att anmäla sig!

13 juli, 2021

Här kommer en Inbjudan till Smålands Distriktmästerskap på Gränna GK Söndagen 25/7

Se inbjudan här!

11 juli, 2021

Den 3 augusti 2021 hålls den Stora Damdagen på Västerviks Golfklubb.

Spelformer för dagen är:
A-Klass – Slagtävling
B-Klass – Slaggolf
C-Klass – Poängbogey

Samling vid Starters Box kl:08.30
Kanonstart kl: 09.00
Lunch serveras direkt efter tävlingen, ca kl: 14.00 följt av prisutdelning.

Avgift 250kr inkl. startavgift, lunch och närmast hål (hål 11, klassvis) Betala via Swish; 070-959 74 44 ange ditt namn i meddelandefältet alternativt kontant.
Greenfee 300kr betalas i shopen.

Anmälan görs via www.golf.se senast lördagende 31 juli kl:16.00.

Se inbjudan här!

6 juli, 2021

Sommaren har verkligen anlänt med värme och sol! När man tycker att det är några grader för varmt så kan man tänka tillbaka på hur det var i vintras och att vi då längtade efter den här tiden.
Äntligen har de flesta restriktioner som påverkat golfen hävts och vi kan spela och tävla som normalt igen. Naturligtvis ska vi fortsätta att vara aktsamma om varandra och vi får var och en av oss ta ansvar så att smittspridningen minimeras.
Vi har ett gediget tävlingsprogram inklusive alla de tävlingar som arrangeras av våra kommittéer.

Läs mer i vårt sommarbrev 2021

31 mars, 2021

Våren är i antågande och med det ser vi äntligen fram emot att få kunna spela golf igen! Range, bana och restaurang har öppnat!

Vi behöver fortfarande ta stor hänsyn till smittspridning så ta hänsyn och följ de riktlinjer som finns. All planering inför säsongen har gjorts och vi följer de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Golfförbundet. Det innebär att vi ännu inte kan genomföra några gemensamma aktiviteter och de tävlingar som finns inplanerade kommer endast att genomföras när Svenska Golfförbundet ger klartecken. Detta gäller både klubbens egna tävlingar och deltagande i seriespel.

28 mars, 2021

Med anledning av rådande restriktioner från FHM och RF har Västerviks golfklubbs styrelse tagit följande beslut 2021-03-25.

Så länge tävlingsrestriktionerna gäller kommer dam-, herr- och seniorkommittéerna att erbjuda bokningsbara sällskapsspel under de tider då det normalt skulle vara tävlingar. Anmälan sker via Min Golf, lottning sker som vanligt i GIT och startlistor skickas ut via e-post.

På detta sätt hoppas vi att medlemmarna ska komma igång med golfandet så fort som möjligt och att vi kan få möjlighet att spela med olika medspelare under sällskapliga former. 

OBS! Inga tävlingsformer eller avgifter så länge restriktionerna gäller! 

Normala tävlingar kommer igång så snart restriktionerna släpps. Håll ut! Håll avstånd!

/Styrelsen

1 mars, 2021

Folkhälsomyndigheten har i februari 2021 tagit beslut som grundas på det rådande allvarliga smittläget. Beslutet, som gäller from 1 mars, innebär att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar (nationellt, regionalt och lokalt), med undantag för yrkesmässig idrott.

Styrelsen har beslutat att fortsätta följa de allmänna råd och rekommendationer som FHM och RF beslutar om.
Det innebär för Västerviks Golfklubb att styrelsen och kommittéer tillsvidare inte kommer att arrangera tävlingar till dess att smittläget förbättras.

Klubbens och kommittéernas tävlingsprogram är därmed preliminära.
Vi följer även råden att häva undantaget för barn födda 2005 och senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar från och med 1 mars.
Det är fullt möjligt att utöva träningsverksamhet och sällskapsspel under förutsättning att vi följer FHM allmänna råd.

Styrelsen

Svenska Golfförbundets Coronariktlinjer

16 december, 2020

Västerviks golfklubb har förhandlat fram rabatterade priser i Padelhallen för golfspel/träning. Ett bra sätt att hålla sig i form och träna på detaljerna inför golfsäsongen 2021.

Vi vill samtidigt uppmärksamma alla på att Folkhälsomyndighetens och Golfförbundets riktlinjer gäller vid vistelse och tävling i Padelhallen. Information om restriktionerna finns att läsa på myndighetens och SGF:s hemsidor.

Kontakt

Västerviks Golf AB
Ekhagen
593 38 Västervik
kansli@vasterviksgolf.se

Så här hittar du hit

  • Kör förbi centrum
  • Kör över bron till Slottsholmen
  • 1 km längre fram visar skylt till höger: Ekhagen Golfbana (Västerviks Golfklubb)